Meesterlijk faciliteren van agile workshops

Eerstvolgende uitvoering: 8 en 15 mei 2019. Overige data: zie onderaan de pagina.


Als Scrum Master werk je hard, maar hoe actief is het team?
Als Scrum Master begeleid je de team events, maar bereiken die hun doel?
Scrum gaat over continu verbeteren, maar wees eens eerlijk…

Neem niet langer genoegen met middelmatige workshops waarin jij hard aan het werk bent om er iets van te maken. Word een echte facilitator. Als jij jouw facilitatievaardigheden vergroot, zul je zien dat de workshopresultaten enorm verbeteren.

Betere resultaten zonder trekken en hard werken?
Lees het e-book met praktische stappen om meesterlijk te faciliteren.

Goed kunnen faciliteren is een must voor iedereen die iets wil bereiken met een groep mensen. Tijdens deze 2-daagse training leer je hoe faciliteren echt werkt en hoe je daarmee mensen in beweging krijgt en resultaten tot stand laat komen. Jouw team verdient immers een goede product visie, een strakke planning, betrokken stakeholders en zinnige, uitvoerbare verbeteracties. En bovenal verdient jouw team zinvolle bijeenkomsten die energie en resultaat opleveren. Als jij je daarvoor verantwoordelijk voelt, dan mag je deze training niet aan je voorbij laten gaan.

“Een training die elke Scrum Master of facilitator zou moeten en willen volgen!” (Ferdi Hoogenboom)

“Beste workshop die ik in de afgelopen 5 jaar gevolgd heb.” (Teun Spaans)

Dit is wat aan bod komt:

  • Het belang van een goede voorbereiding: weet het doel en weet wie de deelnemers zijn en gebruik dat om de agenda te bepalen.
  • Jijzelf als instrument: wanneer zeg je iets en wanneer houd je je mond, waar sta je, benoem wat je voelt om zo het gesprek vlot te trekken.
  • Visueel management: maak voortgang en resultaten zichtbaar om focus te houden.
  • Je gaat oefenen met concrete technieken voor verschillende fases in een workshop en voor verschillende doeleinden: ideeën generatie; probleemanalyse; keuzes maken;…
  • Je leert hoe je deze technieken toepast in een agile omgeving.
  • Er is ruimte om jouw eigen casus in te brengen en ermee jouw eigen praktijk te oefenen

“Geweldige combinatie van leren, toepassen en reflecteren” (R. Windsant)

Tussen dag 1 en 2 krijg je als huiswerk om een workshop voor te bereiden met een techniek die waardevol is in jouw agile praktijk – én daarbuiten. Op de tweede dag oefen je met het faciliteren van die workshop.

Voor wie

Deze training is bedoeld voor iedereen die wel eens een workshop faciliteert. In agile organisaties zijn dat Scrum Masters en Product Owners. Maar ook projectleiders, agile coaches, architecten of analisten die meer willen halen uit de sessies die zij begeleiden zullen veel opsteken van deze training.

“Ondanks het feit dat ik al jaren faciliteer, heb ik veel nieuwe werkvormen en praktische tips gekregen die ik direct na de training al in praktijk heb kunnen brengen. Een aanrader!” (Liesan Couwenberg)

Praktisch

Kosten: € 1299,- (ex BTW).
Data: 8 mei (dag 1), 15 mei (dag 2) en 6 juni (dag 1), 13 juni (dag 2)
Informatie en aanmelden: mail of bel met arjen.uittenbogaard@altimos.nl: 06 – 59 443 440.

“Wat een energie krijg ik op zo’n avond; Arjen staat ver boven de stof; is heel flexibel, creatief, inspirerend en speelt in op elke situatie zonder de rode draad van de training uit het oog te verliezen.” (Bart Ellen)

“Inspirerende en energievolle 2-daagse door een zeer ervaren (agile) trainer. Ik ga vol ideëen en concrete acties de deur uit.” (Jolanda Peters)
Andere trainingen

Klik hier