Agile Faciliteren – Kennismakingsworkshop (di. 11 juni, 16.30-19.00)

Herken je dit?

  • Elke retro kies je een nieuwe werkvorm, maar je hebt niet het idee dat het team echt verbetert.
  • Voor refinements en reviews nodig je alle stakeholders uit, maar het komt maar moeilijk tot goede discussies die leiden tot keuzes en prioriteiten.
  • Als je met het management zit, lijkt het geregeld of je in verschillende werelden leeft. Door dat langs elkaar heen praten, verliest iedereen zijn enthousiasme voor de verandering.

“Inhoudelijk was dit een van de beste trainingen die ik de afgelopen jaren heb gevolgd: intensief, inspirerend en boordevol praktische tips. Een absolute aanrader!” (Robert Lourens)

Individuals en interactions…

Agile werken vraagt om goede workshops: de events met het team, maar ook sessies met stakeholders en management. Die workshops moet je goed faciliteren. Met alleen een leuke werkvorm en veel enthousiasme ben je er nog niet. Het resultaat hangt ook van andere dingen af, die soms wel en soms niet in jouw beïnvloedingssfeer liggen. Soms zie je ze compleet over het hoofd.

“Goede triggers om weer eens naar mijn vastgeroeste werkwijzen te kijken en hiermee aan de slag te gaan.” (Lenneke)

Wat je in deze workshop leert

  • Wat is een workshop en wat is de rol van een facilitator, want jij bemoeit je niet met de inhoud van de workshop.
  • De voorbereiding: wat is het doel, wat het vervolg, wie nodig je uit en hoe bereid je hèn voor?
  • De agenda: wanneer kies je welke werkvorm, waar moet je aan denken bij achtereenvolgende stappen?
  • Dynamiek en gedrag in de groep: welke factoren spelen een rol om mensen goed te laten samenwerken? Hoe ga je om met gewenst en onwenselijk gedrag?
  • Jouw eigen gedrag: je doet vast al veel goed, maar door bewust stil te staan bij hoe jouw gedrag bepalend is voor het resultaat van de workshop, kun je nog effectiever optreden als facilitator.

“De training geeft een goede introductie in het faciliteren en inzetten van verschillende werkvormen.” (Hilde van Bijnen)

Tenslotte besteden we aandacht aan wat je in de training Meesterlijk Faciliteren van Agile Workshops gaat leren. Deelnemers aan deze introductieworkshop krijgen een aanzienlijke korting op de eerstvolgende uitvoering van Meesterlijk Faciliteren.

We beloven een praktische workshop die direct toepasbaar is met veel tips en eye-openers om valkuilen te voorkomen. Je kunt hierdoor meer ontspannen in jouw rol als facilitator en jouw workshops leiden tot goede resultaten die beklijven.

Voor wie

Faciliteer jij wel eens een workshop? Loop je tegen grenzen aan of vraag je je af hoe je met bepaalde situaties om moet gaan? Misschien ben je Scrum Master, Product Owner of agile coach? Of projectleider, architect of analist en wil je veel effectievere bijeenkomsten? Dan zul je veel opsteken in deze workshop!

De trainer

Deze workshop wordt gegeven door Arjen Uittenbogaard, ervaren facilitator, agile coach en trainer. Zijn training Meesterlijk Faciliteren van Agile Workshops wordt zonder uitzondering hoog gewaardeerd door de deelnemers.

“Arjen staat ver boven de stof; is heel flexibel, creatief, inspirerend en speelt in op elke situatie zonder de rode draad van de training uit het oog te verliezen.”(Bart Ellen)

Praktisch

Eenmalig kennismakingstarief: vergoeding van de onkosten: €87,50 (ex BTW)
Datum, tijd: dinsdag 11 juni, 16.30 – 19.00 (incl. broodjes)
Plaats: Driebergen
Informatie: mail of bel met arjen.uittenbogaard@altimos.nl: 06 – 59 443 440.
Aanmelden: via formulier onderaan de pagina

STARTDATA

  • 11-06-2019

Aanmelden voor de workshop

Andere trainingen

Klik hier