DSCF0335“Uitstekend en heel persoonlijk!”, “Het klopt”, “Top!”, “Onderhoudend”, “Wat een nivo!”, “Humor”, “Awesome”.

\r\n

Ziehier enige reacties op de feedback wall aan het eind van de middag waarin wij Altimos presenteerden. Op donderdagmiddag 11 februari ontvingen we zo’n 80 gasten in Drakenburg in Baarn om iets te vertellen over wat ons bezighoudt en drijft en om elkaar, soms na lange tijd, weer eens te ontmoeten.

\r\n

Inspiratie kwam van de presentaties van elk van de vijf “Altimi”: Patrick Verheij, Fedor Buckers, Bart Jacobs, Karel van de Meent en Arjen Uittenbogaard. Arjen opende met het verhaal Ik ben Alkimos, dat hij maakte om de oorsprong van de naam van het bedrijf toe te lichten. Daarna ging hij in op de valkuilen waar veranderende organisaties steeds weer intrappen. Zijn presentatie is als e-book te downloaden.

\r\n

DSCF0341Karel vertelde over zijn ervaringen met het bijeenbrengen van groepen professionals om samen zaken helder te maken. Verrassend hoe de initiële vraag “Wat moet dat wel kosten” na afloop, als goede resultaten zijn geboekt, als sneeuw voor de zon verdwijnt. Bart vertelde dat ook trajecten waarin het invoeren van standaardpakketten, bijvoorbeeld voor ERP, ook op een agile manier kan plaatsvinden. En dat agile werken niet is voorbehouden aan softwareontwikkelaars, bewees ook Fedor met zijn presentatie over de ontwikkeling van de nieuwe website van de Belastingdienst. Patrick vertelde wat hem drijft als coach: iedereen helpen om zelf te werken aan het opruimen van belemmeringen. Belemmeringen, zo illustreerde hij, die regelmatig alleen maar in de hoofden van de mensen bestaan.

\r\n

DSCF0447Het plenaire gedeelte van de middag werd afgerond door Ad-Just Bouwman die, begeleid door Joost van der Knaap, een one man musical speelde. Op een knappe en enorm grappige manier improviseerde hij in deze mini-musical allerhande onderwerpen en thema’s van die middag bij elkaar.

\r\n

Tijdens de borrel die de rest van de middag duurde was er alle gelegenheid om door te praten over deze zaken. Maar vooral was er tijd om oude relaties weer eens op te halen, en nieuwe relaties aan te knopen. Leuk om zulke geanimeerde gesprekken te zien. We namen dankbaar alle complimenten en bedankjes in ontvangst. De middag was een groot succes!