Meesterlijk Faciliteren – wat je zag en wat je dacht

Door Arjen Uittenbogaard

“Misschien had hij alleen maar zware wenkbrauwen, of had hij die nacht slecht geslapen.”

Het gaat automatisch. Je ziet iets, of je hoort iemand iets zeggen en onmiddellijk ‘weet’ jij wat dat betekent. Jouw observatie leidt tot die interpretatie. Maar jouw interpretatie hoeft helemaal niet te kloppen. Wees daar als facilitator alert op en help de deelnemers in jouw workshop als zij te snel conclusies trekken zonder te checken of die kloppen.
De resultaten worden er zoveel beter door!

Ik vind het leuk om over faciliteren met je te sparren. Als je met vragen zit, of eens wilt bespreken of de training Meesterlijk Faciliteren van agile workshops iets voor je is: plan gerust een coachgesprek in!

Plan vrijblijvend coachgesprek

Arjen Uittenbogaard

Arjen is verhalenverteller. Een training van hem is een ervaring die je niet licht vergeet. Hij is ook regisseur van improvisatietoneel. Dat vindt hij een mooie metafoor voor zijn werk in het coachen van teams en individuen in organisaties die meer agile willen worden. Want dat is zijn expertise: agile werken. Daar heeft hij al twintig jaar ervaring mee en daar is hij goed in. Zijn hart gaat uit naar de menselijke kant van het werk, naar de communicatie en de samenwerking. Daarbij weet hij alles van complexe adaptieve systemen: omgevingen waarin niets is wat het lijkt, waar best practices je op het verkeerde been kunnen zetten en waar je steeds zult moeten experimenteren en leren. Ook heeft hij nog steeds lol van zijn achtergrond in object georiënteerde softwareontwikkeling: hij mag ontwikkelaars graag uitdagen op hun ontwerpen en de toepassing van design patterns daarin.

06 - 59 443 440

Andere posts

Klik hier