Meesterlijk Faciliteren – ga er maar aan staan

Door Arjen Uittenbogaard

Ik kan me heel goed voorstellen dat als je bewuster gaat faciliteren, het af en toe wat onzeker voelt. Dat herken ik maar al te goed.

“Ik weet niet hoe je het doet, maar de volgende keer sta je daar zelfverzekerd…”

Het waren geen heel concrete handvatten die ik kreeg, maar deze feedback maakte me wel bewust van wat mijn houding doet met degenen die ik begeleid.

Ik vind het leuk om over faciliteren met je te sparren. Als je met vragen zit, of eens wilt bespreken of de training Meesterlijk Faciliteren van agile workshops iets voor je is: plan gerust een coachgesprek in. Kost niks, je zit nergens aan vast en je steekt er altijd wat van op!

Plan vrijblijvend coachgesprek

Arjen Uittenbogaard

Arjen is verhalenverteller. Een training van hem is een ervaring die je niet licht vergeet. Hij is ook regisseur van improvisatietoneel. Dat vindt hij een mooie metafoor voor zijn werk in het coachen van teams en individuen in organisaties die meer agile willen worden. Want dat is zijn expertise: agile werken. Daar heeft hij al twintig jaar ervaring mee en daar is hij goed in. Zijn hart gaat uit naar de menselijke kant van het werk, naar de communicatie en de samenwerking. Daarbij weet hij alles van complexe adaptieve systemen: omgevingen waarin niets is wat het lijkt, waar best practices je op het verkeerde been kunnen zetten en waar je steeds zult moeten experimenteren en leren. Ook heeft hij nog steeds lol van zijn achtergrond in object georiënteerde softwareontwikkeling: hij mag ontwikkelaars graag uitdagen op hun ontwerpen en de toepassing van design patterns daarin.

06 - 59 443 440

Andere posts

Klik hier